dimarts, 21 de setembre del 2010

Primera activitat: Viquipèdia

1. Heu utilitzat la Viquipèdia? Hi heu fet mai alguna aportació?
Si, hem utilitzat la Viquipèdia però mai hem fet cap aportació.
 
2. Podries contestar qui creus que fa les enciclopèdies de paper?
Nosaltres creiem que les enciclopedies de paper estan fetes per persones que estan especialitzades en la llengüa (filòlegs).
 
3. En el següent enllaç hi tens l'ajuda de la Viquipèdia, una de les enciclopèdies col·laboratives més conegudes, on s'explica com funciona. Consulta-la i respon al teu bloc:

a) Qui pot escriure els articles d'una enciclopèdia en paper? I els d'una enciclopèdia col·laborativa??
Només poden escriure en una enciclopèdia de paper els filolegs, en canvi, en l'enciclopèdia col·laborativa hi pot escriure articles qui vol aportar la seva opinió i els seus coneixements.
 
b) Què vol dir exactament que els autors dels articles són "voluntaris"? Què creus que mou aquests voluntaris a fer aquesta feina?
Vol dir que ningú els hi ha dit que hagin d'escriure cap article, ho han fet per donar a conèixer la seva intel·ligència sobre el tema del qual parlen. (Ex: un geòleg potser fa un article sobre diferents roques que hi pot haver).
 
c) Creus que un treball pel qual no es cobra és necessàriament pitjor que un pel qual sí que es cobra?
Si fas el que t'agrada no. Si tu estàs content fent la feina que vols no tens la necessitat de voler cobrar al acabar-ho, ho fas perquè a t'agrada.
 
4. En el següent enllaç hi tens una notícia en què se'ns parla de la Viquipèdia en català. Podries fer una valoració d'aquesta informació?
Creiem que està moltbé poder aportar noves idees amb la nostre llengüa (català). Creiem que és una bona manera de poder difondre i donar a conèixer aquesta llengüa que es parla només a Catalunya.
 
5. Entra en el següent enllaç i digues per què han vedat l'ús de la Viquipèdia a la Universitat de Middlebury (EUA).
Han vedat l'ús de la Viqupèdia a la Universitat perquè creuen que no és un bon recurs per informar-se perquè al estar escrita per gent voluntaria hi poden haver errors i no volen que els alumnes cometin errors pensant que està bé quan en realitat no és cert.
 
6. En aquest últim enllaç hi trobaràs un bloc. Digues què en penses?
Nosaltres creiem que està bé poder saber qui escriu els articles. I si hi ha algun error en el que alguna persona no està d'acord o té algun altre dubte poder consultar-ho amb la persona que ha escrit el text i poder compartir opinions.
 
7. Saps què és el que es veu a la fotografia d'aquesta entr
ada? 
Es veuen uns castellers fent una piràmide. Això és una metàfora visual de que hem de treballar en grup, perquè si col·laborem entre tots podem millorar.

2 comentaris:

  1. Anem molt bé!

    Repasseu-me la cinquena resposta per un petit tema ortogràfic.

    ResponElimina
  2. voluntària*
    perdó, els ordinadors del col·le no van gaire bé i de vegades no es marquen els accents o es menja alguna lletra jajaja havera si els canvien eh que són una miqueta vells ja...

    ResponElimina